Frågor & svar

Se din trädgård som en helhet och placera glashuset där det upplevs harmoniskt ihop med andra byggnader. Många gånger finns det bara en eller två platser där ett blivande växthus kan stå. Då blir det istället markförhållanden, byggnader eller stora träd som får bestämma.

Om du tänker använda glashuset som ett extra rum för middagar och umgänge, kan det vara klokt att ha det i anslutning till huset. Varför inte planera in ett utekök i anslutning till ditt växthus. Planera även in el och en vattenpost i eller utanför huset. Att ha plats för en köksträdgård utanför växthuset kan tillföra en härlig känsla!
En lövskugga av ett större träd, är en av de bästa skuggorna. Så ta inte bort för mycket träd runtomkring. Endast de träd och grenar som kan orsaka skada bör tas bort.

Det beror såklart lite på vad du vill göra i ditt glashus. Men att ha gavlarna mot norr och söder, brukar ge ett behagligt klimat.

Igen, vad vill du göra i ditt glashus? För det är där du måste börja.

Vi bygger allt som är ovanför muren. Du får en ritning på hur grunden ska se ut, så att den passar ihop med glashuset. I den mån det går tillhandahåller vi kontakter med anläggare och har självklart en dialog med dom så att grunden muras eller gjuts som den ska.

Det beror på storlek. Men en bygganmälan måste nästan alltid göras.