Material & kvalitet

En tidlös design

Vi bygger våra glashus i svenskt trä och härdat glas. Designen har ett enkelt formspråk med stora glaspartier och generös takhöjd.

Virket behandlas med tjärprodukter (roslagsmahogny) ett traditionellt sätt att skydda trä. Det är en blandning av linolja, tjära och balsamterpentin, som i århundraden har penslats på bryggor, båtar och uthus för att skydda mot väder och vind. Det ger också virket ett vackert åldrande. Lätt att underhålla!! Men givetvis kan du själv bestämma vilken typ av behandling du vill ha på ditt glashus, t ex slamfärg, linoljefärg eller liknande.

Föregående
Nästa

Ventilation

Det är viktigt med ventilationen i ett växthus. Blir det för varmt eller fuktigt kan både växter och träkonstruktion ta skada.

Vi har tillgodosett detta med takfönster som öppnas automatiskt med en vaxkolv. Dessutom finns öppningsbara luftkanaler längs med takfoten. Luftkanalerna kan du lätt reglera genom att sätta dit eller ta bort skivorna. Under de varma månaderna kan du ha helt öppet, då är det en springa på ca 1 dm utmed långsidorna. Under våren och när hösten kommer kan du stänga igen lufttillförseln.

Vi levererar och monterar glashusen på färdig grund.

Skräddarsy ditt glashus

Hur du vill använda ditt glashus och var det ska placeras i din trädgård, har betydelse för utformningen. Storlek, dörrarnas placering och utseende påverkar växthusets intryck och funktion.

Ett glashus kan rymma många aktiviteter, det kan vara klokt att tänka igenom vad som är husets huvudsyfte, innan du planerar utformningen. Vad ska du använda växthuset till? Odling, umgänge, avslappning? Eller kanske allt ihop? Som en förlängning av huset, ett extra rum.

Vad händer utanför ditt glashus?

Du kommer alldeles säkert att vilja sitta utanför huset, de dagar som är lite för varma för att sitta inne. Vi kan hjälpa dig att redan från början planera en uteplats i anslutning. Och kanske en köksträdgård som tar vid när dörrarna öppnas.

För att ditt växthus ska upplevas som en naturlig del av trädgården, hjälper vi dig att få in det i ett sammanhang. För att skapa rumskänsla i en trädgård är det viktigt att tänka både på golvet, väggarna och taket. Bygger du ett AlmaGro glashus, får du både väggar och tak på köpet till ditt nya trädgårdsrum!