Ritningar & modeller

Våra glashus

Vi tillverkar glashus i olika storlekar och modeller, från 10 kvm och uppåt, allt för att hitta en modell som passar dig och dina önskemål. Husen säljs obehandlade. Här nedan följer några av de hus vi har byggt och håller på att bygga.

 

”Låt en vinranka ledas upp mot taket och sitt i svalkande lövskugga. Här inne kommer du leva gott, exklusivt jordnära!”

Oxelvik

Bredd 2,7m | Höjd 3,15 m

Vårt minsta glashus är på 10 kvm (2,70 x 3,90 meter). Det kan även beställas som 12 kvm (2,70 x 4,50 m) och 14 kvm (2,70 x 5,20 m). Takhöjden är densamma, 3,15. Huset behöver ingen gjuten grund, utan kan enkelt ställas direkt på marken eller på plintar, det som lämpar sig bäst. Huset har två separata skjutdörrar. Om du vill går det att sätta in fler skjutdörrar. Denna lilla pärla kräver inte något bygglov.

Ett grönskande rum som kan passa nästan var som helst. I en trädgård, på en brygga, som ett lusthus eller varför inte på ett hustak i stan? Bara du sätter stopp för drömmarna!

Ritningar & bilder:

Bläse

Bredd: 4m | Höjd 3,75m

Bläse är 24 kvm, (4 x 6 meter) med en takhöjd på 3,75. Bläse står på en uppmurad grund. Här är gott om utrymme för både umgänge och odling. Huset har 2 enkeldörrar och 1 dubbeldörr, samt 2 automatiskt öppningsbara takfönster.

Bläse faller inom ramen för en Attefallare och kräver därför inget bygglov. Endast en bygganmälan behöver göras.

Ritningar & bilder:

Vackebol

Bredd: 5,75m | Höjd 4,35m

Vackebol är ett stort och generöst växthus på 54 kvm (9,9 x 5,75 meter) med en takhöjd på 4,35. Vackebol är det första huset vi byggde och står på en uppmurad grund.

Med sin generösa takhöjd är möjligheterna många! Här finns rymlig yta för både plantering och att umgås på. Takhöjden gör det också möjligt att ha känsliga fruktträd som aprikos och persika och säkra en skörd av solvarma frukter. Här finns plats att duka upp för stora middagar och kalas eller hålla kurser.

Huset har 2 dubbeldörrar och 8 automatiskt öppningsbara takfönster. Vackebol kräver bygglov, men vi hjälper dig såklart med bygglovsritningar!

Ritningar & bilder:

Hermelins gård

105 kvm (7 x 15 meter)

Bredd: 7m | Höjd 5,15m

Hermelins gård är 105 kvm, 7 x 15 med en takhöjd på 5,15. 

Här kommer en stor mängd grönsaker och blommor att drivas upp av Hermelins grönsaker! Ena delen kommer att vara en ren produktionsdel, med effektiva ytor för plantuppdragning. Den andra delen kommer att vara mer för umgänge. När plantorna vuxit till sig och är utplanterade på friland ska hela växthuset kunna användas för evenemang och fest. Ena gaveln kommer att sitta samman med ett arkitektritat gästhus. Där gäster kan njuta av fina sovrum och en härlig relaxavdelning med bastu, varmpool samt pool. 

Ritningar & bilder:

Hästhagen

Bredd: 4m | Höjd 3,75m

Hästhagen är 27 kvm, 4 x 6,80 med en takhöjd på 3,75.
En liten oas som med sina förhöjda murväggar skapar rumskänsla i ett öppet grannskap. Höga glas mot naturen och trädgården för den där ljuvliga inne/ute upplevelsen.

Intreserad av att se husen på riktigt?

En del av våra kunder visar gärna upp sina glashus. Kontakta oss så försöker vi ordna ett besök.